Odderløbet holder pause

Faldende deltagertal og dermed svigtende økonomi betyder, at Odderløbet holder pause.

Odderløbet blev afviklet første gang i 1973, og er dermed et af Danmarks ældste motionsløb. Men efter flere sæsoner med faldende deltagertal har den arrangerende klub Odder Atletik & Motion besluttet at sætte løbet på stand by i en periode.

– Når vi som klub afvikler et motionsløb handler det om at give motionsløbere mulighed for at få en god oplevelse i nogle gode rammer, men det handler også om at skaffe penge til klubbens arbejde, siger Peter Holbech Andersen, formand for Odder Atletik & Motion.

Kun 250 deltagere
I 2016 var der kun 250 deltagere i Odderløbet, og selv om de havde en god løbeoplevelse, så var arrangementet en skuffelse for klubben, der kunne konstatere et stort rundt nul på bundlinjen, da økonomien blev gjort op.

– Vi vil helst undgå at komme i en situation, hvor løbet giver underskud, og vi har derfor efter nøje overvejelse besluttet at sætte løbet på stand by i en periode, siger Peter Holbech Andersen.


Odderløbet skulle i 2017 have været afviklet for 45. gang, men det bliver ikke til noget. Billedet her er fra 2015.

Forsøg på at udvikle løbet
Formanden tilføjer, at Odderløbsudvalget gennem de seneste ti år konstant har forsøgt at udvikle Odderløbet. Blandt andet med et børneløb og en halvmaraton, og senest i 2016 med en ny distance på 5km. Børneløbet har været en rimelig succes med op til 150 deltagere, men ingen af de øvrige tiltag har for alvor rykket ved interessen for løbet.

– Den faldende interesse for motionsløb er ikke kun en tendens her i Odder. Man ser det overalt i landet, hvor interessen samler sig om de meget store løb, mens de mindre løb har svært ved at klare sig, forklarer Peter Holbech Andersen.

Måske en ny model
Hvor længe Odderløbet holder pause er uvist. Peter Holbech oplyser, at klubbens bestyrelse har drøftet muligheden af at udvikle en mindre ressourcekrævende model for afvikling af løbet, som måske også kunne afvikles et andet sted end i Vejlskoven, men indtil videre er der ingen konkrete planer.

– Det er klart, at vi håber på at kunne genoptage løbet på et tidspunkt. Men i 2017 bliver det ikke noget. Jeg vil derfor gerne takke Odderløbsudvalget, som har gjort en kæmpe indsats gennem alle årene – samt alle de mange frivillige, deltagere, sponsorer og andre samarbejdspartnere, der på den ene eller anden måde har støttet Odderløbet, slutter Peter Holbech Andersen.