Motionister og elite gav den gas til Hou Mini Triathlon

 

Hou Mini Triathlon tiltrak igen i år både motionister og elite på grund af den hyggelige stemning ifm. Hou Havnefest.

Længe før start summede startstedet på Hou Havn af liv. Flest var der af triatleter, der tjekkede deres udstyr. Men der var også mange kærester, øvrige familie, turister og andre der kom en tur forbi stævnepladsen. Hou Mini Triathlon indgår nemlig som en del af Hou Havnefest – så der er næsten altid garanti for mange mennesker på den lille havn.

Vandet blev målt til 11 grader, så i følger reglerne måtte man gerne svømme uden våddragt. De fleste valgte dog at tage deres lune våddragt på kort før startskuddet gik.

1/10 Ironman
Løbets distance er en 1/10 Ironman, hvilket svarer til 380 meter svømning, 18 km cykling og 4,2 km løb.

Svømmeturen går ud i havnebassinet i Hou, cykelturen rundt i det smukke opland og løbedelen foregår på runder i Hou by.

Deltagerne er var en god blanding af elitetriathleter og almindelige motionister, hvor nogle stillede op på helt almindelige cykler. Den blanding ser man ikke så mange andre steder, hvor det typiske er supermotionister med dyrt udstyr, der stiller op.

Katrine Meldgaard fra Triathlon Horsens blev hurtigste kvinde i tiden 57:41. Hurtigste mand blev Sebstian Ebbelin, der ligeledes stiller op for Trathlon Horsens. Han vandt i tiden 50:39.

Det afsluttende løb til Hou Mini Triathlon
Den afsluttende løbetur foregår rundt i Hou by – foto Seann Wulff

Formand for Hou Mini Triathlon, Guido van Gucht, var godt tilfreds efter løbet.
– Det kørte som det skulle med afviklingen – og jeg har ikke hørt om problemer fra hverken deltagere eller medhjælpere. Flere af de udenbys deltagere fortæller os da også, at de synes det er et sjovt løb at deltage i pga. de mange tilskuere og den hyggelige stemning på havnen slutter Guido

I alt 70 deltagere havde tilmeldt sig løbet.

Tak til alle der deltog i Hou Mini Triathlon 2017.